Dienst apotheek/internet apotheek – Huisartsenpraktijk Zieuwent – Zieuwent
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Zieuwent
Harreveldseweg 17D 7136 KH
Zieuwent
Spoed toets 1

Dienst apotheek/internet apotheek

WAARSCHUWING DIENSTAPOTHEKEN, INTERNETAPOTHEKEN

Ziekenhuisapotheek


Wij adviseren om uw recept (medicijnen) na polibezoek of ontslag uit het ziekenhuis naar uw eigen dorpsapotheek te laten versturen of faxen. Wij hebben het overzicht over uw actuele medicatie. Wij kunnen kijken of u tegen de medicatie kan en of u deze medicatie niet al in huis heeft. Regelmatig wordt door ziekenhuizen nieuwe medicatie meegegeven, die u reeds in huis heeft. Dit maakt de zorg onnodig duur. Alleen als u in het weekend ontslagen wordt uit het ziekenhuis is het handig om daar medicatie mee te vragen voor tot na het weekend.

Wij merken als huisarts dat u als patiënt vaak onder druk wordt gezet door een specialist of verpleegkundige om uw medicatie in de ziekenhuisapotheek op te halen. U bent tot niets verplicht. Als u wilt dat wij het voor u afleveren, dan kunt u het recept naar ons toe (laten) sturen. Mocht u problemen ervaren, vraag of ze dan de praktijk bellen.
Wij horen regelmatig van patiënten, dat de medicatie al klaar staat en dat ze het moeten ophalen in de apotheek van het ziekenhuis. Ook horen wij dat wij de medicatie niet op voorraad zouden hebben. Dit laatste is meestal onjuist. Wat wij niet in voorraad hebben, wordt direct besteld en is er de volgende ochtend.

Als praktijk willen wij er naar streven zoveel mogelijk voorzieningen in het dorp in stand houden en wij hopen dat u daar aan mee wilt werken.

Uitzondering op bovenstaande situatie zijn de spoedrecepten via de huisartsenpost. Wij adviseren altijd een actuele medicatie lijst te vragen bij onze assistente. Verder kan de dienstapotheek, via het elektronisch patiëntendossier, alleen uw medicatielijst inzien. Het is dan wel belangrijk dat u hiervoor toestemming heeft gegeven in onze praktijk. Meer informatie over het elektronisch patiëntendossier kunt u elders op deze website vinden onder het kopje “elektronisch patiëntendossier”.

Waarschuwing internetapotheken

Wij raden u aan om nooit gebruik te maken van internetapotheken. Deze hebben geen overzicht over uw actuele medicatie; uw eigen apotheek wel. Internetapotheken verstrekken alleen chronische medicatie, en geen spoedrecepten. Bovendien wordt er via internet vaak onbetrouwbare medicatie aangeboden.

Mocht u vragen hebben over het bovenstaande, laat het ons dan even weten.